fbpx

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål

1: Hvad er DS/EN 1176 o.lign.?

Dette er en betegnelse for den europæiske standard for sikkerhedsregler for legeredskaber der sælges i Europa og herunder også Danmark. DS/EN 1176 har desuden er række underpunkter med specifikke regler på bestemte typer af legeredskaber. 
Begrebet nævnes også ofte som kun EN 1176, men betydningen er den samme.
Der findes også specifikke standarder for både faldunderlag (DS/EN 1177) og oppustelige legeredskaber (DS/EN 14960). 

2: Hvad er robinia for en træsort?

Robinia, også kaldet robinie eller akacie, er en meget hård træsort som tåler direkte kontrakt med jord og/eller vand i årtier uden at rådne. 

3: Skal der være faldunderlag under alle legeredskaber?

Nej. Det mest afgørende i denne sammenhæng er ståhøjde og bevægelighed. Legeredskaber med bevægelige dele kræver næsten altid faldunderlag, hvilket også er gældende for legeredskaber med en ståhøjde på over 100 cm. Legeredskaber uden bevægelse og med en ståhøjde på under 100 cm. kræver sjældent faldunderlag. 

4: Vi har ikke så mange penge til nye legeredskaber – hvad kan vi gøre?

I nogle tilfælde er der mulighed for at søge om fondsmidler fra forskellige danske fonde. I andre tilfælde, fx til grundejerforeninger, tilbyder vi at betalingen kan fordeles over en kort årrække eller man kan bistå med hjælp til monteringsarbejdet og spare penge på denne. Kontakt os venligst for at høre nærmere.

5: Skal der ansøges hos kommunen inden vi opstiller en ny legeplads?

Ja. Kommunen skal altid godkende en byggeansøgning i forbindelse med etablering eller større renovering af en legeplads. Den præcise sagsgang, størrelsen på byggesagsgebyret og sagsbehandlingstiden kan variere i de forskellige kommuner.

6: Kan vi spare penge ved at klare monteringsarbejdet selv?

Der kan spares mange penge ved selv at foretage monteringen eller ved udgravning og udlægning af faldunderlag. Oftest tilbyder vi, at hjælpe med monteringsopstarten på leveringsdagen for et begrænset beløb. Denne hjælp består normalvis af boring af huller, samt hjælp og vejledning til en sikkerhedsmæssigt korrekt montering.

7: Skal legepladsen kontrolleres og hvor ofte?

Ja, legepladsen skal kontrolleres. For at reglerne overholdes fuldt ud skelnes der mellem tre typer af kontrol – Visuel inspektion (en hurtig ugentlig), Driftsinspektion (et kvartalsvist tjek for driftsfejl), Årlig inspektion (en grundig inspektion som evt. foretages af en certificeret legepladsinspektør). Læs mere om sikkerhed.

8: Hvad vil det sige når et produkt er certificeret?

Et certificeret legeredskab er et legeredskab som er blevet testet og godkendt til brug ud fra en given standard. Det mest kendte certifikat har i mange år været det tyske TÜV certifikat.

SE VORES VIDEO